Wederom prijsstijgingen: kansen of bedreigingen?

Vandaag stuurde een bekende bouwmaterialenhandel haar klanten een waarschuwing. Nieuw was deze niet, enkele jaren geleden maakten we er al kennis mee. Zeer forse prijsstijgingen op hoogwaardige isolatiematerialen.

Pur en Pir zijn niet de enige hoogwaardige isolatiematerialen, maar worden wel veel toegepast. Als de meest toegepaste materialen duurder worden, is het de vraag wat de overige fabrikanten doen. Meeliften op de hogere (betere) prijzen of gaan voor meer omzet op basis van volume?

De verduurzamingsopgave is groot, nog erg veel woningen moeten fors worden geïsoleerd en klaargemaakt worden voor een lager energieverbruik en vaak met behulp van lage temperatuurverwarming. Particulieren die van terugverdientijden houden, kunnen ervoor kiezen de verbouwing uit te stellen. Grotere vastgoedbeheerders merken dat ze minder woningen met hetzelfde budget kunnen verduurzamen.

Tenzij we nu vaker voor biobased kiezen. Laten we hopen dat er nu vaker voor wordt gekozen. Materialen als- of op basis van vlas, stro, houtvezel, cellulose, enzovoorts. Nog beter voor het milieu, maar je moet er wel iets anders mee omgaan. Prijstechnisch komen de kunststoffen nu dichterbij de natuurlijke materialen te liggen. En tot het eind van het jaar is er ook nog de verhoogde SEEH subsidie. Deze verhoging is 10% over de gehele investering, terwijl alleen de materiaalkosten omhoog gaan. Daarmee blijft isoleren nog steeds aantrekkelijk. Ieder gebouw op de meest geschikte manier. Hoe? Vraag ernaar, Woningadvies.Nu kan u daarbij helpen. 

 

Bericht prijsverhoging pur en pir

Geachte relatie,

Fabrikanten hebben ons geïnformeerd over de acute tekorten en prijsstijgingen van basisgrondstoffen voor Pur/Pir isolatie met sterke stijging van de inkoopprijzen tot gevolg. Raab Karcher is dan ook genoodzaakt prijsverhogingen van circa 15% door te voeren op alle Pur/Pir isolatie per 01 september 2020 ongeacht de datum van bestelling. Projecten en bestellingen waar al prijzen voor waren afgesproken worden gecheckt met de fabrikant aangaande de prijsstijging en de gevolgen voor de levering. Hiervoor kunt u contact opnemen met uw accountmanager bij Raab Karcher.

Samen met onze fabrikanten doen wij er alles aan om de beschikbaarheid en de prijsverhoging van deze producten te minimaliseren. Zoals altijd staat uw accountmanager evenals het verkoopteam van uw Raab Karcher vestiging voor u klaar voor vragen en verdere informatie.

Christoph Makelberge
Directeur Verkoop en Marketing

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.