Tijdig een Definitief Energielabel voor nieuwbouwwoningen?

Nieuwbouwwoningaltijd-Alabel-en-steeds-beter-wordende-EPC--Wilt u er zeker van zijn dat het definitieve energielabel voor uw op te leveren woning geregistreerd is? De webapplicatie  www.energielabelvoorwoningen.nl werkt voor nieuwbouwwoningen helaas nog niet zoals gepland.

In 2015 kunt u daarom voor nieuwbouwwoningen het beste een Energie-Index laten opstellen. Een Energie-Index laat u opstellen door een gecertificeerde EPA-advieseur.  Bij het afmelden van de Energie-Index wordt automatisch een ‘Definitief Energielabel’ verstrekt. Deze route is duurder dan het registreren van een ‘Definitief Energielabel’ via de webapplicatie, maar het bespaart u de rompslomp en de frustratie van niet of traag werkende webtools. Bij Woningadvies.Nu bent u aan het juiste adres

Uitbreiding opties in webapplicatie

Vanaf januari 2016 zijn hopelijk de de strubbelingen met de webapplicatie voor het grootste deel voorbij. Vanaf die datum kan niet alleen bij de status (in de BAG-viewer) ‘in gebruik’ een energielabel worden aangevraagd, maar ook bij de status ‘bouwvergunning verleend’ en bij de status ‘bouw gestart’. Hierdoor kan vanaf dat moment voor veel meer nieuwbouwwoningen via de webapplicatie een definitief label worden aangevraagd. Tot die tijd adviseren RVO.nl en de Lente-akkoord partijen voor Zeer Energiezuinige Nieuwbouw om voor nieuwbouwwoningen te kiezen voor de route met de Energie-Index.

Appartementen blijven problematisch

Voor appartementen biedt deze oplossing helaas nog geen soelaas. Het toekennen door de gemeente van het complete adres van het appartement – in het bijzonder het huisnummer – en daarna de verwerking ervan in de landelijke BAG registratie, vindt meestal kort voor het transactiemoment plaats. Er wordt onderzocht wat ervoor nodig is om ook voor deze categorie een energielabel via de webapplicatie aan te vragen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.