Subsidiepot voor woningisolatie is gevuld

Vanaf 2 september kunnen huiseigenaren die tevens de bewoner zijn van de woning, weer subsidie aanvragen voor isolatiemaatregelen. De vorige subsidiepot was al lange tijd leeg. Alleen Verenigingen van Eigenaars konden nog een aanvraag doen. Nu is er € 84 miljoen bijgestort.

Tot uiterlijk 1 januari 2021 kunnen huiseigenaren daar een beroep op doen, mits er dan nog geld in de pot zit. Vanaf 2021 zullen naar verwachting isolerende maatregelen worden ondergebracht in een andere subsidieregeling, namelijk de ISDE (Investerings Subsidie Duurzame Energie)

Minstens twee isolatiemaatregelen

Isolatiemaatregelen die vanaf 15 augustus 2019 door een bedrijf zijn uitgevoerd, komen in aanmerking. De subsidie bedraagt 20 % van de isolatiekosten. Wie hiervoor in aanmerking wil komen, moet minstens twee isolatiemaatregelen nemen, zoals  bijvoorbeeld het dak en de spouwmuur isoleren, of de vloer en de spouwmuur.

Maatwerkadviesrapport SEEH eigenaar én bewoner

Wilt u onderzoeken welke energiebesparende maatregelen het meest geschikt zijn voor uw woning? Dan kunt u vooraf een maatwerkadviesrapport laten opstellen. Onder voorwaarden krijgt u hiervoor ook subsidie, met een maximum van € 150,00.
Een maatwerkadviesrapport laat u zien welke bouwkundige en installatietechnische maatregelen u kunt nemen om de energieprestatie van uw woning te verbeteren. Een verbeterde energieprestatie zorgt voor een lagere energierekening, meer comfort, minder milieubelasting en een gezonder binnenklimaat.
Het maatwerkadviesrapport geeft u onder andere inzicht in:

  • de huidige energieprestatie van uw woning;
  • de mogelijke energiebesparende maatregelen;
  • de kosten, baten en terugverdientijden van deze maatregelen.

Het maatwerkadviesrapport kan breder zijn dan de energiebesparende maatregelen die onder de SEEH vallen. U kunt ook advies krijgen over het plaatsen van zonnepanelen of over het gebruik van pelletkachels, zonneboilers, warmtepompen en biomassaketels. Deze laatste maatregelen vallen onder de regeling Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE).

Wilt u meer informatie, een goed advies of direct een maatwerkadvies aanvragen? Neem dan contact op met Woningadvies.Nu. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.