Ongunstig energielabel drukt woningprijs

aanbrengen-isolatie-dakbeschotEigenaren van een energieslurpend huis met een G-label lopen bij de verkoop ervan duizenden euro’s mis. Een groen energielabel levert de verkoper juist geld op, zo blijkt uit onderzoek van de Universiteit van Tilburg.

Het meest ongustige G-label verlaagt de verkoopprijs met bijna € 14.000 ten opzichte van het meest voorkomende D-label, zo becijferden de onderzoekers na bestudering van ruim 17.000 transacties. Het A-label, dat wordt toegekend aan energiezuinige huizen, levert de verkoper juist € 7.000 extra op.

Het Tilburgse onderzoek toont aan dat huizenkopers het energielabel van een woning meewegen in hun bod. Begin dit jaar kreeg iedere woningbezitter een indicatief energielabel thuisgestuurd. Meer informatie over het energielabel vindt u op deze webpagina. Vraagt u een energielabel aan, en bent u toe aan het kiezen van een erkend deskundige? Kies dan voor Marco Revenberg van Woningadvies.Nu. Niet alleen voor het beoordelen van uw bewijsmateriaal en afmelden van het label, maar ook voor de mogelijkheid tot het stellen van aanvullende vragen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.