Wijzigingsbesluit minimale hoeveelheid hernieuwbare energie bij ingrijpende renovatie

Minister Ollongren laat weten dat het kabinet per 30 juni 2021 eisen vastlegt voor het opwekken van een minimale hoeveelheid hernieuwbare energie – zoals zonnepanelen of warmtepompen – bij een ingrijpende renovatie.

Verder lezen Wijzigingsbesluit minimale hoeveelheid hernieuwbare energie bij ingrijpende renovatie

Afsluitboete bij verwijderen gasaansluiting definitief verdwenen

Door het wijzigen van de zogenaamde ‘tarievencode gas’ hoeven kleinverbruikers definitief geen afsluitkosten meer te betalen als ze hun woning van het gasnet laten afkoppelen.

Verder lezen Afsluitboete bij verwijderen gasaansluiting definitief verdwenen

Woningadvies.Nu in tv-programma EenVandaag

Dinsdag 9 februari speelde Woningadvies.Nu een rol in de uitzending van EenVandaag. Het onderwerp: “Wat heeft het energielabel voor woningen ons tot nu gebracht”. Een terugblik op de vereenvoudigde energielabels en een blik op de toekomst. Activeert het verplichte energielabel woningeigenaren om duurzame stappen te gaan zetten?
Verder lezen Woningadvies.Nu in tv-programma EenVandaag

Het is een komen en gaan van A+, A++, A+++ en A++++

Per 1 januari  is  de  nieuwe methode voor het energielabel voor woningen (volgens NTA 8800) geïmplementeerd. We kregen er wat energielabels bij, de letter A werd verrijkt met plusjes. Een uitgebreidere, en duurdere methode. We staan nu aan de vooravond van weer een wijziging, maar niet voor woningen.

Verder lezen Het is een komen en gaan van A+, A++, A+++ en A++++

BZK neemt maatregelen tegen wachttijden energielabel

Sinds 1 januari 2021 kennen we een nieuw energielabel. Voor het aanvragen van dit energielabel komt de energieadviseur aan huis om de woning op te nemen, waarna je een uitgebreide rapportage ontvangt over de energieprestatie van de woning.

Verder lezen BZK neemt maatregelen tegen wachttijden energielabel

Wetsvoorstel afbouw salderingsregeling controversieel?

De Vaste Kamercommissie voor Economische Zaken & Klimaat wil dat het wetsvoorstel voor afbouw van de salderingsregeling voor zonnepanelen controversieel wordt verklaard. Hierdoor wordt de afbouw mogelijk uitgesteld.

Verder lezen Wetsvoorstel afbouw salderingsregeling controversieel?

Recordhoeveelheid subsidieaanvragen ISDE door consumenten


Consumenten hebben in 2020 een recordhoeveelheid subsidie aangevraagd voor zonneboilers en warmtepompen via de Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE). Toch was de subsidiepot niet uitgeput.

Verder lezen Recordhoeveelheid subsidieaanvragen ISDE door consumenten

Toezichtactie naleving producteisen warmtepompen door ILT

Uit een toezichtactie van de ILT naar de naleving van de prestatie-eisen voor warmtepompen bleek dat de fabrikanten van 3 van de 14 gecontroleerde merken niet konden aantonen dat ze voldeden aan de technische eisen voor energie-efficiëntie, geluid en beperking gevaarlijke stoffen. De overige 11 merken scoorden voldoende tot goed.

Verder lezen Toezichtactie naleving producteisen warmtepompen door ILT