Elektriciteitsnet vol? Dan nieuwbouw weer op aardgas!

Staatsecretaris Yeşilgöz-Zegerius van Klimaat en Energie: ‘Gemeenten mogen nieuwe woonwijken op aardgasnet aansluiten wanneer het stroomnet vol is’ Dit schrijft de staatssecretaris  in haar antwoorden op de gestelde Kamervragen over de overbelasting van elektriciteitsnetten in woonwijken.

Verder lezen Elektriciteitsnet vol? Dan nieuwbouw weer op aardgas!

Airco’s niet aan te slepen: Zeer schadelijk voor klimaat

De airco is populairder dan ooit. Werden er in 2016 nog 75.000 verkocht in Nederland, in heel vorig jaar waren dat er zeker 200.000 en naar verwacht worden er dit jaar 300.000 verkocht. Fijn voor een koel huis, maar een ramp voor het klimaat.
Verder lezen Airco’s niet aan te slepen: Zeer schadelijk voor klimaat

Energielabel geeft aan of woning goed genoeg is geïsoleerd voor verwarmen zonder aardgas

Vanaf 1 augustus staat op alle nieuwe energielabels vermeld of de isolatie van de woning voldoet aan de nieuwe ‘Standaard voor isolatie’. Is dat het geval, dan is de woning klaar voor een toekomst zonder aardgas.

Verder lezen Energielabel geeft aan of woning goed genoeg is geïsoleerd voor verwarmen zonder aardgas

Belang duurzaamheid op woningmarkt groeit

Een verduurzaamde woning verkoopt sneller én levert meer op. Isolatie en zonnepanelen zijn de duurzaamheidsmaatregelen die het meest positieve effect hebben op de verkoopprijs van een woning. Dat blijkt uit onderzoek van NVDE en NVM onder bijna 600 makelaars.

Verder lezen Belang duurzaamheid op woningmarkt groeit

Inspectie SZW controleert op veilig werken bij zonnestroominstallaties

Exacte cijfers ontbreken maar feit is dat in 2020 33 ongevallen en 89 klachten zijn gemeld bij de inspectie SWZ die zijn gerelateerd aan het werken aan een zonnestroominstallatie.

 

Verder lezen Inspectie SZW controleert op veilig werken bij zonnestroominstallaties

Wijzigingsbesluit minimale hoeveelheid hernieuwbare energie bij ingrijpende renovatie

Minister Ollongren laat weten dat het kabinet per 30 juni 2021 eisen vastlegt voor het opwekken van een minimale hoeveelheid hernieuwbare energie – zoals zonnepanelen of warmtepompen – bij een ingrijpende renovatie.

Verder lezen Wijzigingsbesluit minimale hoeveelheid hernieuwbare energie bij ingrijpende renovatie

Afsluitboete bij verwijderen gasaansluiting definitief verdwenen

Door het wijzigen van de zogenaamde ‘tarievencode gas’ hoeven kleinverbruikers definitief geen afsluitkosten meer te betalen als ze hun woning van het gasnet laten afkoppelen.

Verder lezen Afsluitboete bij verwijderen gasaansluiting definitief verdwenen

Woningadvies.Nu in tv-programma EenVandaag

Dinsdag 9 februari speelde Woningadvies.Nu een rol in de uitzending van EenVandaag. Het onderwerp: “Wat heeft het energielabel voor woningen ons tot nu gebracht”. Een terugblik op de vereenvoudigde energielabels en een blik op de toekomst. Activeert het verplichte energielabel woningeigenaren om duurzame stappen te gaan zetten?
Verder lezen Woningadvies.Nu in tv-programma EenVandaag

Het is een komen en gaan van A+, A++, A+++ en A++++

Per 1 januari  is  de  nieuwe methode voor het energielabel voor woningen (volgens NTA 8800) geïmplementeerd. We kregen er wat energielabels bij, de letter A werd verrijkt met plusjes. Een uitgebreidere, en duurdere methode. We staan nu aan de vooravond van weer een wijziging, maar niet voor woningen.

Verder lezen Het is een komen en gaan van A+, A++, A+++ en A++++