Mogelijk uitstel nieuw energielabel 

Minister Kajsa Ollongren moet het nieuwe en duurdere energielabel voorlopig uitstellen, vindt een meerderheid van de Tweede Kamer.

Een motie met die oproep van VVD-Kamerlid Daniel Koerhuis is 22 september aangenomen in de Tweede Kamer.

Met het voorgenomen nieuwe energielabel is de huiseigenaar veel duurder uit en niet bij voorbaat beter af. Nu kunnen huiseigenaren nog eenvoudig online een energielabel aanvragen. Voor het nieuwe energielabel moet een energiedeskundige ter plaatse de gehele woning opnemen. Door verschillende partijen waaronder Vereniging Eigen Huis worden al prijzen genoemd,  maar deze zijn door de energiedeskundigen nog niet bekend gemaakt omdat er ook nog ervaring mee opgedaan moet worden. Nu al tarieven noemen is dus te vroeg.

Over het algemeen is het voor partijen nog niet duidelijk wat de toegevoegde waarde van het nieuwe label is. Onder andere de Vereniging Eigen Huis en de NVM vinden dat onacceptabel. Ook de Tweede Kamer maakt zich zorgen over de kosten en de meerwaarde van het nieuwe label. Daarnaast tekent de Tweede Kamer aan dat nog niet helemaal duidelijk is of de huiseigenaar of deskundige aansprakelijk is als het energielabel niet klopt.

De motie is als download (pdf) beschikbaar door op deze link te klikken.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.