Hoe kies je een nieuwe erfscheiding?

Hoe kies je een nieuwe erfascheiding?

Wil je een nieuwe erfafscheiding aanschaffen? Je zal merken dat er veel mogelijkheden zijn, waardoor je door de bomen het bos niet meer ziet. Voordat je een nieuwe erfafscheiding aanschaft, bepaal je het doel, het mogelijke onderhoud en je budget.

Doel

Als eerste is het belangrijk om te bepalen wat het doel is van je nieuwe erfafscheiding. Wil je privacy, een optisch grotere tuin of een compleet nieuwe tuinuitstraling? Ook al is het alleen ter vervanging van de schutting die tijdens de herfststorm is omgewaaid, denk er toch even over voor je een keuze maakt.

Privacy

Om privacy in je tuin te creëren kan je gaan voor een schutting, schanskorf of haag. Deze omheiningen zijn helemaal dicht. Als je graag je huidige erfafscheiding, bijvoorbeeld een hekwerk, dicht wilt maken, kan je het hekwerk laten begroeien met een plant, zoals een klimop. Je hoeft nu niet te investeren in een nieuwe omheining, maar enkel in de beplanting.

Grotere tuin

Als je graag je tuin groter wilt laten lijken, is het verstandig om voor een houten hekwerk te gaan. Kies voor een houten hekwerk met horizontale planken. Horizontale planken aan de zijkant van de tuin zullen de tuin langer laten lijken, en horizontale planken aan de achterwand zullen de tuin breder laten lijken.

Uitstraling

Wanneer je graag een nieuwe tuinuitstraling wilt creëren, kan je eigenlijk voor iedere soort erfafscheiding gaan. Er zijn wel een aantal omheiningen die bij een bepaalde stijl passen:

  • Romantische tuin – sierhekwerk;
  • Moderne tuin – witte tuinmuur;
  • Landelijke tuin – kastanje hekwerk;
  • Natuurlijke tuin – haag

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.