Extra budget voor ‘sport-pv’

Ondanks dat het budget van de subsidieregeling ‘stimulering bouw en onderhoud van sportaccommodaties’ nog niet leeg is, komt er in 2020 extra budget.

Er is geen 80 maar 87 miljoen euro beschikbaar. Minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat sprak in maart de verwachting uit dat dit kalenderjaar ruim 600 sportclubs duurzaamheidsmaatregelen zullen nemen. De subsidieregeling stimulering bouw en onderhoud sportaccommodaties is per 1 januari 2019 van start gegaan. Zonnepanelen en zonnecollectoren komen daarbij voor 35 procent subsidie in aanmerking. De regeling is de opvolger van de eind vorig jaar gestopte subsidieregeling Energiebesparing en duurzame energie sportaccommodaties (EDS).

Diverse wijzigingen

Per 1 januari worden er diverse wijzigingen doorgevoerd. Bij subsidieaanvragen voor activiteiten die nog niet zijn opgestart, ontvangen sportclubs voortaan 80 procent van het toegekende bedrag vooraf, en 20 procent na afronding van het project.

De aanvullende subsidie voor energiebesparende maatregelen of voor het verbeteren van de toegankelijkheid gaat omlaag van 15 procent naar 10 procent. Daarmee worden deze activiteiten in 2020 voor 30 procent gesubsidieerd.

Nog 15 miljoen euro over

Per 21 november is er voor ongeveer 65 miljoen euro budget aangevraagd. Hiervan is bij 2 miljoen euro om meer informatie gevraagd bij de aanvragers. De cijfers betekenen dat er in de afgelopen 2,5 maand voor slechts 7 miljoen euro subsidie is gevraagd.

Meer info

https://wetten.overheid.nl/BWBR0041184/2019-09-18
https://www.dus-i.nl/subsidies/stimulering-bouw-en-onderhoud-sportaccommodaties

 

(Bron: Solar Magazine)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.