Energieloket Salland

Om particuliere woningeigenaren en bedrijven te ondersteunen energie te besparen en zelf op te wekken, bieden de gemeenten Olst-Wijhe en  Raalte advies en ondersteuning aan.
De adviezen worden gegeven door de energievakmannen van Energieloket Salland.

Al geruime tijd worden in beide gemeenten energiescans uitgevoerd. Voor inwoners van de gemeente Raalte is dit gratis (zolang ‘de voorraad strekt’), in Olst-Wijhe wordt een eigen bijdrage van € 120,00 gevraagd.

Per 1 mei is er voor inwoners van de gemeente Raalte nog een mogelijkheid bijgekomen, gratis telefonisch advies. Hieronder lees je meer over de (gratis) telefonische adviezen en de energiescans.

(Gratis) advies, per telefoon of beeldbellen

Om voor een gratis advies in aanmerking te komen neem je eerst contact op met Energieloket Salland. Dat kan per e-mail door een bericht met de vragen te sturen naar energieloketsalland@gmail.com of door te bellen met onze coördinator, Agnes Heethaar. Ze is bereikbaar op het nummer 06-82119122. Je vraag wordt doorgezet naar een energievakman  die vervolgens op de gewenste wijze contact opneemt. Let op, wacht niet te lang, want het aantal gratis adviezen is beperkt tot 400 stuks. Dat wil niet zeggen dat je daarna geen advies meer kunt krijgen, dat kan dan nog steeds. Alleen niet meer gratis.

De vragen kunnen in brede zin gaan over het verduurzamen van de woning. Bijvoorbeeld over:

 • energiebesparing algemeen;
 • isoleren vloer, gevel of dak;
 • ventilatie van de woning;
 • het vervangen van de verwarmingsketel;
 • warmtepompen;
 • zonneboilers;
 • zonnepanelen;
 • (huishoudelijke) apparaten, verlichting;
 • subsidiemogelijkheden;
 • …………..

Een energiescan geeft je snel inzicht in bezuinigen en opwekken

De energiescan is een quick-scan op energiezuinigheid. De woningeigenaar moet eerst zelf informatie aanleveren zodat een energievakman goed voorbereid op bezoek komt en binnen anderhalf tot twee uur alle input heeft voor een goed advies. Na de scan krijgt de woningeigenaar een rapportage per e-mail opgestuurd. De scan is, zolang de voorraad strekt, gratis. De energiescans worden uitgevoerd door Energieloket Salland, met onafhankelijke energievakmannen die de woningeigenaar helpen in het maken van keuzes. Woningadvies.Nu is één van de uitvoerders van de energiescans voor Energieloket Salland.

De energievakman helpt  je als het ware door de bomen heen het bos weer te zien. In een gesprek wordt achterhaalt wat de wens van de klant is, zijn levensstijl, zijn drive. Dat koppelt de energievakman aan de staat van de woning en de mogelijkheden voor bezuinigen en opwekken. Er wordt altijd eerst gekeken naar mogelijkheden van bezuinigen. Denk naast het aanpassen van gedrag ook aan isoleren van vloer, muur en dak en tips op gebied van veel verbruikende installaties. Als op die manier de energiekosten dalen, kun je kijken wat bijvoorbeeld de beste optie is voor het vervangen van de cv-ketel of kijken naar de mogelijkheden om je eigen energie op te wekken.

Een energiescan geeft je de eerste inzichten. Om dit – onafhankelijke – advies zo goed mogelijk te verstrekken, moet je wel eerst de checklist invullen die als download beschikbaar is. Na de energiescan kan een meer gedetailleerd vervolgadvies volgen. De kosten hiervan zijn afhankelijk van uw wensen en worden van te voren met u besproken. U kunt erop vertrouwen dat u de kosten van dat advies snel terugverdiend op uw energierekening!

Opmerkingen van onze zijde:

 • De energiescan is een advies op basis van een gesprek van anderhalf tot twee uur;
 • Hoe meer je invult, hoe beter en vollediger het advies wordt.
 • Tegen meerprijs kan het advies in overleg met de energievakman ook verder uitgewerkt worden
Huidige energielabel

Het huidige energielabel van uw woning kunt u opzoeken op https://www.zoekuwenergielabel.nl/. Daar staat ook aangegeven of het label voorlopig is of definitief. Deze gegevens kunt u overnemen in het formulier ‘uw gegevens’.

Tot slot

Als u alle info verzameld hebt en het formulier verder hebt ingevuld, kunt u het digitaal versturen naar:  woningadvies@revenberg.net.

Andere vragen

Voor andere vragen, ander advies, onduidelijkheden, neem dan ook gerust contact op met Woningadvies.Nu