Energieloket Salland

Een quickscan energie geeft je snel inzicht in bezuinigen en opwekken

Om particuliere woningeigenaren te ondersteunen energie te besparen en zelf op te wekken, bieden de gemeenten Raalte en Olst-Wijhe energiescans aan. Het gaat om snelle scans waarbij de eigenaar eerst zelf informatie moet aanleveren zodat een energievakman goed voorbereid op bezoek komt en binnen twee uur alle input heeft voor een advies. De energiescan kost € 145,20 incl. btw en dat wordt in Olst-Wijhe ook in rekening gebracht. In Raalte blijft de scan, ‘zolang de voorraad strekt’ gratis.

De energiescans worden uitgevoerd door Energieloket Salland, met onafhankelijke energievakmannen die de woningeigenaar helpen in het maken van keuzes. Woningadvies.Nu is één van de uitvoerders van de energiescans voor Energieloket Salland.

De energievakman helpt  je als het ware door de bomen heen het bos weer te zien. In een gesprek wordt achterhaalt wat de wens van de klant is, zijn levensstijl, zijn drive. Dat koppelt de energievakman aan de staat van de woning en de mogelijkheden voor bezuinigen en opwekken. .

Hoe dan ook wordt er altijd eerst gekeken naar mogelijkheden van bezuinigen. Denk aan isoleren van vloer, muur en dak, maar ook aan tips op gebied van veel verbruikende installaties. Als op die manier de energiekosten gedaald zijn, kun je kijken wat bijvoorbeeld de beste vervanging van een cv-ketel is, maar ook wat de mogelijkheden zijn om je eigen energie op te wekken.

Een quickscan (gratis in Raalte, € 145,20 incl. btw in Olst-Wijhe) geeft je de eerste inzichten. Om dit – onafhankelijke – advies zo goed mogelijk te verstrekken, moet je wel eerst de checklist invullen die ook als download beschikbaar is. Na de energiescan kan een meer gedetailleerd vervolgadvies volgen. De kosten hiervan zijn afhankelijk van uw wensen en worden van te voren met u besproken. U kunt erop vertrouwen dat u de kosten van dat advies snel terugverdiend op uw energierekening!

Opmerkingen van onze zijde:

  • De energiescan is een advies op basis van een gesprek van anderhalf tot twee uur;
  • Hoe meer je invult, hoe beter en vollediger het advies wordt.
  • Tegen meerprijs kan het advies in overleg met de energievakman ook verder uitgewerkt worden
Huidige energielabel

Het huidige energielabel van uw woning kunt u opzoeken op https://www.zoekuwenergielabel.nl/. Daar staat ook aangegeven of het label voorlopig is of definitief. Deze gegevens kunt u overnemen in het formulier ‘uw gegevens’.

Tot slot


Als u alle info verzameld hebt en dit formulier verder hebt ingevuld, kunt u het digitaal versturen naar:
energieloketsalland@gmail.com  

Heeft u de gegevens niet digitaal maar op papier, stuur het dan naar:

Energieloket Salland
p/a Hogebroeksweg 25
8102RL Raalte